Sisteme detectie incendiu

De ce sa lucrezi cu noi?

CONSULTANTA GRATUITA

Oferim gratuit consultanta pentru orice tip de serviciu ales.

FURNIZAM ECHIPAMENTE SI MATERIALE

Punem la dispozitie echipamente si materiale la cerere, in cazul in care nu stiti ce sa alegeti sau nu aveti timp.

CALITATE SI SIGURANTA

Calitatea si siguranta este principiul nostru, asadar testam tot ce am instalat la inchiderea lucrarii.

TERMEN DE FINALIZARE GARANTAT 

Garantam promptitudinea si respectarea termenului de finalizare a lucrarii in baza unui contract de servicii.

Contact rapid

Hai sa discutam despre proiectul tau

  Sisteme detectie incendiu

   

  Sistemele de detectare, semnalizare și avertizare la incendiu sunt instalații complexe destinate protejarii incaperilor. Acestea detecteaza și semnalizeaza instant, apariția unui început de incendiu din spatiile protejate, alarmeaza personalul, echipele de pompieri și persoanele aflate în zonă, care pot ajuta la stingerea incendiului și la limitarea efectelor.

  Sistemele de detectare, semnalizare și avertizare incendiu au in componenta lor echipamente precum: detectoare de incendiu, echipament de control și semnalizare, dispozitive de alarmă incendiu, declanșatoare manuale de alarmă, dispozitiv de transmisie alarmă la incendiu, stație de recepție alarmă la incendiu, sistem de comanda a sistemelor automate de protecție împotriva incendiului, echipament de protecție împotriva incendiului, dispozitiv de transmisie semnal de defect, stație de recepție semnal de defect, echipament de alimentare cu energie, elemente pentru conectare si dispozitive autonome de alarmare la fum; conectate la o centrala de semnalizare.

  Echipamentul de control si semnalizare /E.C.S. are functii complexe si este destinat pentru control si alimentare cu energie. Acesta poate receptiona si analiza semnalele de la detectoare, stabilind daca corespund sau nu condițiilor de alarmă, semnalizare acustica/ video și poate indica locul in care se afla pericolul. Monitorizeaza funcționarea corecta a sistemului. Transmite semnalul de alarmă incendiu în funcție de cerințele de proiectare, de exemplu la: dispozitive de alarmă incendiu sonore / optice, serviciul de pompieri — direct sau prin intermediul unui echipament de transmisie a alarmei de incendiu spre echipamentul de comandă al protecției automate.

  • Functii complexe (control si alimentare cu energie)
  • Analiza semnalelor
  • Transmiterea semnalului de alarma cf. cerintelor de proiectare
  • Tipuri de detectori multipli
  • Accesorii
  • Bucla de siguranta

  Centrale conventionale de incendiu si centrale adresabile

  Sistemele de detectie sunt dependente de centralele conventionale de incendiu destinate aplicatiilor mici si mijlocii, sau de centralele adresabile destinate aplicatiilor mari. Modul de conectare al detectorilor fac diferenta intre cele doua tipuri de centrale. Aceste centrale se vor amplasa in spatii protejate de foc.

  Centralele conventionale de incendiu primesc si analizeaza semnalele transmise de detectorii de fum sau temperatura si de la butoanele de avertizare manuala. Acest tip de centrala poate controla toate caile de acces, indiferent de destinatia acestora.

  Centralele adresabile au facilitatea identificarii zonelor in alarma, iar detectorii au o adresa si sunt conectati in bucla. Folosim o gama larga de detectori si moduli in functie de proiectul si planul destinat sigurantei de alarmare la incendiu. Pentru sistemele adresabile in zona software componenta lor este de maxim 32 elemente.

   

  Detectori

  Detectorii de fum sunt optici sau cu camera de ionizare. In cazul in care exista fum in zona lor de analizat acestia transmit informatiile centralei de avertizare la incendiu.

  Detectorul de fum prin aspiratie este prevazut cu un aspirator si un sistem de conducte ce vizeaza anumite puncte de interes. Acestea identifica particulele de fum din zona afectata. De obicei se folosesc in institutii publice, cladiri inalte, hale industriale si in locuri greu accesibile.

  Detectorii de fum tip bariera in infrarosu actioneaza pe o arie larga de detectie. Se instaleaza in zonele greu accesibile, zone cu temperaturi ridicate, zone murdare si pline de praf.

  Detectori de flacara detecteaza flacara si sunt destinati incaperilor suspecte de aparitia imediata a flacarilor.

  Detectorii de substante periculoase, detecteaza subsatantele explozibile si in general substantele care afecteaza mediul si omul. Acestia pot fi detectori de hidrogen, de vapori de petrol, de GPL, de alcool etilic, etc.

  Butoanele de urgenta sunt dispozitive de semnalizare manuala pentru declansarea alarmei in caz de incendiu, in situatia in care centrala nu l-a detectat.

  Detectorii de temperatura determina excesul ridicat de caldura.

  Detectorii de monoxid de carbon detecteaza nivelul crescut al monoxidului de carbon din mediul supravegheat.

  Modulele adresabile sunt destinate sistemului de incendiu adresabil si se utilizeaza la conectarea detectorilor conventionali.

  Modulele izolatoare de bucla ofera siguranță în cazul întreruperii unei bucle. Restul detectorilor fiind activi in cazul unui eveniment.

  Repetoare si emulatoare sunt dispozitive ce ofera informații si comenzi de setare a centralei pe diferite puncte ale zonei monitorizate.

  Accesorii: Butoane, sirena, electromagneti si componentele de blocare destinate deschiderii usilor de urgenta, acumulatori.

   

  Pentru ofertare este necesar sa vizitam spatiul pentru care este solicitat instalarea sistemelor de detectie incendiu, proiectarea si stabilirea prioritara a echipamentelor ce urmeaza a fi instalate. SC TOTAL CONNECT SERVICES SRL este autorizat IGSU.

  Cere o ofertă