Retele structurate

De ce sa lucrezi cu noi?

CONSULTANTA GRATUITA

Oferim gratuit consultanta pentru orice tip de serviciu ales.

FURNIZAM ECHIPAMENTE SI MATERIALE

Punem la dispozitie echipamente si materiale la cerere, in cazul in care nu stiti ce sa alegeti sau nu aveti timp.

CALITATE SI SIGURANTA

Calitatea si siguranta este principiul nostru, asadar testam tot ce am instalat la inchiderea lucrarii.

TERMEN DE FINALIZARE GARANTAT 

Garantam promptitudinea si respectarea termenului de finalizare a lucrarii in baza unui contract de servicii.

Contact rapid

Hai sa discutam despre proiectul tau!

  Retele structurate voce-date

   

  Retele structurate voce-date sunt cheia catre succesul unei afaceri. Acest tip de serviciu pune la dispozitia beneficiarilor siguranta pe termen lung a accesului la internet neintrerupt si de calitate. Orice sistem informational necesar societatilor comerciale nu poate exista, fara acces la date

  Retelele de voce-date pot transmite date prin retele locale tip LAN sau prin retea zonala/ globala prin internet WAN. Pentru ca o retea de voce-date sa fie eficienta este necesar sa fie realizata profesional cu materiale de calitate.

  Instalarea cablurilor de retea se efectueaza pe trasee precise pastrand forma de conexiune de tip stea, unde toate prizele sunt conectate la un patch-panel.

  • Reducerea costurilor de administrare
  • Mentenanta centralizata
  • Update facil
  • Simplica aditia de utilizatori sau echipamente
  • Permite reconfigurarea traseelor
  • Permite pozitionarea calculatoarelor

  Proiectare si montare

  Traseele pe care se vor instala cablurile sunt prima etapa in realizarea unei retele structurate. Materialele destinate traseelor de cablu sunt canalul de cablu metalic sau canalul din PVC. Retelele structurate se pot executa atat prin pardoseala flotanta cat si prin tavanele cladirilor in functie de proiect si de necesitate. La instalarea cablurilor este recomandat pastrarea unei rezerve de cablu aproximativ de 1.5-2m. Rezervele de cablu fiind utile in repozitionarea echipamentelor in viitor sau la realizarea formelor in cabinet. Capetele cablurilor sunt instalate in camera IT pastrand ordinea de urcare in rack si a primului echipament de tip patch panel. Cabinetele de tip rack sunt cutii metalice speciale, destinate tuturor echipamentelor de retea instalate, unde acestea sunt ordonate si etichetate. Cabinetele rack confera siguranta si accesul facil al echipamentelor, cat si un design placut (daca este instalat intr-un birou, in lipsa unei camere IT). Cablurile de retea difera in functia de viteza de transmisie a datelor de la categoria de cablu 5e care transmite date cu viteza minima de 10/100 Mbps pana la categoria 7a+ unde viteza de internet ajunge la 10G+.

  Patch-panelul este un echipament pasiv care asigura conectivitate intre priza si echipamentul activ de tip switch, prin conexiune cu patch-cord. Transmisia de date este realizata prin patch cord, de la switch catre priza de date sau la reteaua de tip PBX (centrala telefonica).

  Plan de proiect

  Realizam instalatii de cablare structurata conform unui plan de proiect, pornind de la zona de intrare catre camera serverelor. In camera serverelor sunt instalate cabinete de tip rack, care gazduiesc toate echipamentele pasive si active ale unei retele de voce-date.

  Semnalul de la zona de intrare, la camera serverelor si dulapul de comunicatii este transportat de catre backbone.

  Transferul de date transmis prin aceeasi retea de cablu permite integrarea sistemelor de securitate precum: sisteme de alarma, supraveghere video, pontaj electronic, control acces, interfonie IP, alarma incendiu, etc.

  Realizarea unei retele structurate ofera reducerea costurilor de administrare, facilliteaza mentenanta centralizata si de up-date a retelei de calculatoare, simplifica introducerea de utilizatori sau echipamente, permite repozitionarea calculatoarelor si reconfigurarea traseelor.

  SC TOTAL CONNECT SERVICES SRL executa servicii de retele structurate, montaj echipamente si accesorii, etichetare, estetizare si testare retea. Acordam certificate pentru testele efectuate.

  Cere o ofertă