De ce sa lucrezi cu noi?
CONSULTANTA GRATUITA
Oferim gratuit consultanta pentru orice tip de serviciu ales.
FURNIZAM ECHIPAMENTE SI MATERIALE
Punem la dispozitie echipamente si materiale la cerere, in cazul in care nu stiti ce sa alegeti sau nu aveti timp.
CALITATE SI SIGURANTA
Calitatea si siguranta este principiul nostru, asadar testam tot ce am instalat la inchiderea lucrarii.
TERMEN DE FINALIZARE GARANTAT
Garantam promptitudinea si respectarea termenului de finalizare a lucrarii in baza unui contract de servicii.
Contact rapid
Hai sa discutam despre proiectul tau!
Sistem de supraveghere video
Sistemele de supraveghere video sunt echipamente electronice care capteaza imagini si evenimente surprinse in timp real. Avantajul acestor sisteme este dat de accesul nelimitat la supraveghere prin internet de pe telefon, computer sau laptop. Instalarea sistemelor de supraveghere video este usoara, iar costurile echipamentelor componente sunt accesibile. Sistemele de supraveghere ofera confort si siguranta imaginilor memorate, din oricare spatiu unde aceasta este instalata. Alegerea sistemului de supraveghere poate fi facuta in functie de necesitate, calitatea serviciilor oferite de acestea si bugetul de care dispuneti.
Merita sa investiti intr-un astfel de sistem pentru protectia bunurilor.
- Functii complexe (control si alimentare cu energie)
- Analiza semnalelor
- Transmiterea semnalului de alarma cf. cerintelor de proiectare
- Tipuri de detectori multipli
- Accesorii
- Bucla de siguranta
Sistemele de supraveghere video pot fi:
Analogice HD formate din:
- Digital Video Recorder / DVR HD reprezinta elementul principal al sistemului video avand o serie de functii de baza.
-
- Receptioneaza semnalul video de la camere si le expune pe monitor, folosind iesirile video (CVBS, VGA sau HDMI).
- Inregistreaza semnalul video si audio transimse de camere, pe un hard disk intern, server FTP sau pe un alt NVR. Materiale video/audio pot fi integrate cu servicii de Cloud, Google Drive sau Drop Box.
- Backup capturează și sincronizează instantaneu inregistrarile, care se utilizează pentru a returna datele în starea lor anterioară. Scopul este de a asigura recuperarea rapidă și fiabilă a datelor în caz de necesitate. Procesul de recuperare a fișierelor de date de rezervă este cunoscut sub numele de restaurare fișier. Procesul de backup se executa pe stick USB, hard disk extern (formatate FAT32), sau de la distanta prin internet de pe softul de monitorizare centrala sau chiar din browser.
- Hard Disk reprezinta o memorie electronica ce permite salavarea datelor. Datele sunt transmise printr-o conexiune de rețea cu bandă largă sigură sau intranet corporativ. Un motiv pentru utilizarea unei unități hard disk externe este creșterea capacității de stocare, unitate de rezervă, performanta imbunatatita. Utilizând o unitate externă deoarece unitatea de pornire (sau principală) poate accelera performanța Mac-urilor cu unități interne mai lente. Este portabil si are o durata lunga de viata.
- Camere analogice cu rezolutie HD profesionale sunt usor de insatalat si de configurat. Transmisia HD de la camerele de supraveghere la DVR se face prin cablu coaxial de tip Coaxial RG59, Coaxial RG6 si mufe BNC, RG59 sau RG6, in functie de cablul folosit. Toate amerele analogice HD (HDCVI, HDTVI, AHD, ANALOGICE), trebuie sa fie compatibile cu DVR-ul. Alimentarea camerelor se va face prin cablu bifilar 2×0,75 mm, 2×1 mm sau 2×1.5 mm, in functie de distante. In situatia in care este necesara impamantare, se poate folosi cablu de 3 fire
- Sursa de alimentare de 12V DC este necesara pentru un sistem de monitorizare video. Aceasta asigurand stabilitata si siguranta sistemului. Recomandam sa alegeti surse de alimentare de calitate, pentru a evita eventualele probleme ce pot aparea. Precum distorsionarea imaginilor sau distrugerea hardware-ul. Pentru camerele de monitorizare interior sursa de 5V DC este cea mai utilizata.
- Accesorii pentru instalare camere analogice HD: cablupentru transmiterea semnalului video, cablu pentru alimentarea camerelor, mufe pentru cabluri, UPS pentru sustinerea sistemului in lipsa 220V AC, doze, pat cablu, copex si monitor pentru afisare locala.
Digitale IP ce au in componenta lor echipamente de tip:
- Network Video Recorder/NVR este un sistem informatic bazat pe un program software care de obicei ruleaza pe un dispozitiv dedicat avand un sistem de operare încorporat. Inregistrarile video sunt transmise digital pe un hard disk, o unitate flash USB sau pe un card de memorie. Sistemele de supraveghere caure au in comonenta un NVR sunt wireless si se configureaza usor, se pot accesa printr-un browser web și permit utilizatorului să fie notificat prin e-mail cand este declanșată o alarmă.
- Hard Disk este centrul de stocare a datelor.
- Camere IP digitale sunt recomandate pentru claritatea si calitatea imaginilor in comparatie cu de camerele analogice, la aceeasi rezolutie. Conectarea se face wirles sau POE/Power over Ethernet printr-un switch cu functia POE, sau de un NVR care are integrat un switch. Instalarea este simpla si convenabila financiar, deoarece nu mai necesita cablul de alimentare si sursele de alimentare ale camerelor. Transmisia de date se face prin cablu de retea UTP (ptr. interior), FTP (ptr. exterior), SFTP (ptr. proiecte de tip industrial). Functia POE transmite printr-o singura conexiune prin acelasi cablu de retea de date si alimentare electrica pentru dispozitivele conectate. La instalarea sistemelor de supraveghere video IP pentru transmiterea datelor pe distante mai mici (aprox, 100 metri), se va folosi cablu de retea tip UTP, FTP sau SFTP. Iar pentru camerele instalate pe distante mai mari se va folosi fibra optica si media convertoare.
- Sursa de alimentare se recomanda in cazul in care camerele IP nu sunt conectate POE. Sursa de alimentare poate fi comuna sau individuala. Camerele pot fi alimentate fie individual folosind surse mai mici, pentru fiecare camere in parte sau pot fi alimentate la o sursa comuna. Sursa individuala se foloseste in cazul distantelor mai mari, pentru a evita riscul ca o tensiune utila sa nu ajunga la unele camere. Recomandam utilizarea surselor de alimentare cu protectie la suprasarcina sau scurt-circuit, eventual cu siguranta individuala pentru fiecare iesire.
- Switch POE pentru camere IP ofera sustenabilitatea sistemului de supraveghere IP eficienta si estetizare prin reducerea cantitativa de cablu si accesorii, pentru alimentarea camerelor de supraveghere.
- Cablu UTP sau FTP pentru conectarea in retea in functie de pozitia si instalarea camerelor (interior sau exterior).
- Cablu alimentare, in cazul in care nu folosim un sistem cu POE
- Mufe RJ45 pentru cablu UTP/FTP. Daca se folosesc camere IP cu POE nu sunt necesare mufe.
- UPS pentru autonomie cand nu avem acces la 220V AC. Acesta asigura functionalitatea sistemului de supraveghere (pentru o anumita perioada de timp) chiar si atunci cand tensiunea electrica nu mai exista.
- Accesorii instalare: doze, canal de cablu, copex, suruburi, etc.
- Monitorul este utilizat pentru afisarea imaginilor. De asemenea orice TV care are intrare VpGA sau HDMI, in functie de iesirile oferite de DVR/NVR. Pentru sistemele cu rezolutie de minim 2 megapixeli, se recomanda utilizarea unor monitoare HDMI cu rezolutie Full HD.